Pensionsplanering

 

Planera framtiden med oss

Hur vill du att din framtida pensions skall vara?
Vill du resa jorden runt och besöka alla världens kontinenter innan du dör? Eller vill du påta i trädgården med vetskapen att du har en tillräckligt god pension att du inte behöver oroa dig för framtiden?
Kanske vill du kunna gå i pension tidigare än de flesta och njuta av din ledighet?

Oavsett vilken målbild du har vi verktygen och kunskapen för att du skall kunna nå dina framtida önskemål.


"Proffsig och personlig information och handledning. Känns tryggt. Kan varmt rekommenderas."

Kerstin Å

Gå inte vilse i pensionsdjungeln

Ordet pension väcker många känslor i oss. En del stoppar huvudet i sanden och väntar med att ta tag i sin pension, oftast försent. En del tycker att pension är något krångligt och tråkigt att behöva tänka på. Istället gör många  inga val och hoppas på att det skall lösa sig i slutändan. Det är oftast ingen lyckad pensionsstrategi. 

Vi hjälper dig ta kontroll över din pension och guidar dig igenom pensionsdjungeln.  Stoppa inte huvudet i sanden och hoppas på det bästa.
Kontakta oss redan idag för att boka in ett kostnadsfritt första möte.
Det är helt kostnadsfritt och kravlöst. Du kommer vid mötet att kunna se över din nuvarande pensionssituation och du kommer få allmänna tips om hur du kan göra för att påverka din framtid. Personliga råd ges först när en kundrelation har inleds.

Flytta din pension

Den första juli 2022 infördes utökade flyttregler som innebär att man nu kan flytta alla pensionsförsäkringar med förvaltningsformen fond, oavsett hur länge sen dom tecknades upp.

Att flytta en försäkring som har några år på nacken kan vara ett ypperligt sätt att påverka sin pension åt det positiva hållet.
Många gånger har dom gamla pensionsförsäkringarna onödigt höga avgifter och genom att flytta kapitalet till en ny, modernare lösning så kan du sänka de årliga avgifterna som försäkringsbolagen tar ut och du får mer på kontot.

Vi hjälper dig med att flytta dina pensionsförsäkringar och tar hand om alla nödvändiga dokument för att flytten skall gå så smidigt som möjligt.

Ips, isk, kapitalförsäkring, pensionsförsäkring, fond eller traditionell?

Vilken av alla sparformer skall du spara i?
Det är inte lätt att hålla isär alla begrepp och veta vilka olika egenskaper alla produkter har. Då varje individ har en unik livssituation finns det ingen universallösning.
Vad vill du skall hända med kapitalet om du inte hinner konsumera kapitalet? Passar ett fondsparande dig eller skall du ha en traditionell förvaltning?
Frågor som vi tar upp och utifrån dina svar tar fram en pensionsplan som är skräddasydd för just dig och dina framtidsmål.

Se över din pension regelbundet

Varje år går de flesta till tandläkaren för kontrollera sina tänder. Och de flesta servar sin bil regelbundet för att den skall fungera länge och inte kosta onödiga pengar om den skulle gå sönder.

Men hur ofta servar du din pension? Hur ofta ser du över dina placeringar så att dom ligger rätt utifrån din riskaptit och mål?
Se till att serva din pension med oss regelbundet.

Som fullservicekund kan du boka flera rådgivningstillfällen per år utan att bli fakturerad. Läs mer om våra servicenivåer.