Juridiska tjänster

 

Önskar du få hjälp med att upprätta juridiska familjedokument så som testamente, gåvobrev, skuldebrev, framtidsfullmakter med mera så kan vi på FC hjälpa dig.

Tillsammans med vår samarbetspartner Lexline kan vi hjälpa dig att upprätta de dokument du behöver ha.

Testamente

Hur vill du att ditt arv skall fördelas när du gått bort? Hur kan du skydda ditt framtida arv för nästkommande generation?


Äktenskapsförord

Ett korrekt upprättat äktenskapsförord kan bl.a  bidra till att minska risken för konflikter oavsett om det är fråga om bodelning med anledning av skilsmässa eller med anledning av dödsfall.

Samboavtal

Sambor kan ingå ett samboavtal vari det bestäms att viss egendom inte ska ingå i en bodelning med anledning av separation eller dödsfall.

 

Framtidsfullmakt


 Oavsett hur gammal ellre ung du är kan du drabbas av sjukdom eller  olycka som kan innebära att det blir svårt för dig att ta hand om dig själv och din ekonomi. När du inte längre är förmögen att fatta dina egna beslut utses i normalfallet en god man eller en förvaltare av en myndighet. Framtidsfullmakten är ett alternativ för dig som hellre vill bestämma själv vem som ska fatta besluten som rör dig och din ekonomi när du själv inte längre kan.

Framtidsfullmakten stärker ditt självbestämmande genom att du i förväg kan utse en person som du vill ska företräda dina intressen i samråd med dig.